Bestel informatie:
In het nieuws:
Pagina  1
2019

12,5 jaar een paar


Op 30 maart 2018 was schrijfster Joke van der Ark 12,5 jaar getrouwd met Han de Glopper.

Ter ere van dit jubileum bundelde zij de gedichten, die ze voor Han schreef. ‘Ik ook van jou’, kreeg de gedichtenbundel als titel mee. Ook kwam dit jaar haar boekje ‘En weer ging het spaarvarkentje op reis’ uit. Joke schrijft voornamelijk gedichten, maar voor haar kleinkinderen ook verhaaltjes. Joke verzorgt zelf ook de illustraties. “Daar ben ik net zolang mee bezig als met schrijven. Voor Isa teken ik kaarten na, die ik kocht in Tsjechië. Ik kleur de tekeningen in met acrylverf.” Inmiddels heeft Joke ook ‘Fleur en het elfje’ vertaald in het Engels. Op deze manier kan ook een achternichtje in Australië ervan genieten.


Han en ik hebben allebei zoiets van: Je moet vieren wat je vieren kan", zo begint Joke haar verhaal. Daarom gingen we ter ere van ons jubileum met de kinderen en kleinkinderen naar Haamstede. Han is daar geboren. Tot onze verrassing kregen we er van de kinderen een fotoshoot aangeboden. Ik wilde ook graag iets met vrienden en familie. Met hen hebben we geluncht bij Ara."

"In de loop der jaren schreef ik gedichten voor Valentijn, Han's verjaardag en onze trouwdag. Toen ons jubileum naderde, dacht ik: Ik stop ermee. Op gegeven moment ga je toch in herhalingen vallen. Han wilde graag dat ik doorging, maar hij wist natuurlijk nog niet van het boek. Ik heb alle gedichten gebundeld en mijn pianoleraar

gevraagd of hij de 6 gedichten die ik ervoor uitgezocht had, op muziek wilde zetten. Dat is gebeurd en ze zijn door zijn vriendin tijdens de lunch gezongen. Han was echt verrast."

In januari kwam 'En weer ging het spaarvarkentje op reis' uit. Eerder schreef Joke een deeltje waarin het spaarvarkentje naar Rotterdam gaat. In het nieuwe boekje gaat het naar Den Haag. Toen het af was, heeft Joke samen met haar man een boekje overhandigd aan de directeur van de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM). Ze vertelde hem onder andere, dat het boek vast minder spannend geweest was zonder het hoofdstuk waarin het spaarvarkentje samen met Maurice, (die hij die ochtend had leren kennen), uit de bus gezet was. Omdat het

spaarvarkentje ook bij het ministerie van financiën geweest was, gingen ze daar ook langs om een boekje voor de minister achter te laten. Waarvoor Joke een paar weken later een aardig bedankbriefje ontving. Met nog één volgend deeltje zal de serieover spaarvarkentje compleet zijn.

"Ik schrijf alle boekjes voor mijn kleinkinderen. Nu ben ik nog bezig voor Isa en Liv (3 en 5 jaar). Voor Isa zijn het schattige rijmpjes en voor Liv, omdat haar moeder vertelde,

dat zij zo'n lastige groente-eter is, over Jeroentje, een jongetje,

dat geen groente lust." Joke pakt haar manuscript erbij en leest enthousiast een stukje voor over raapstelen en repelsteeltjes. Het is de bedoeling dat beide boekjes in het voorjaar van 2019 uitkomen.

Al met al had Joke een druk jaar met mooie hoogtepunten. Als ze praat over haar man Han, straalt ze. "Hij is heel zorgzaam en lief. We leerden elkaar kennen op dansles in Rotterdam. In september gingen we samen dansen en eind december hadden we wat.

Niet lang daarna trok Han bij mij in." Joke geniet nog steeds na van de fijne herinneringen. Zoals het luchtje van Han, dat na het dansen aan haar handen bleef hangen. Lachend:

"Zo zie je maar, wat een geurtje teweeg kan brengen." Joke en Han doen veel samen. Joke schrijft en Han doet alle technische dingen zoals het onderhoud van haar website.

GEDICHTEN EN LIEDEREN


De gedichten in ‘Ik ook van jou’ zijn voor

iedereen leesbaar. Joke: “Als je het hele boek leest, zie je de dingen terugkomen, die in alle huwelijken voor

komen.”Joke’s pianoleraar zette 6 gedichten uit de bundel

op muziek. Via de site www.jokevanderark.nl zijn de liederen

te beluisteren op Youtube.

    Anja Helmink   

12,5 jaar een paar


Op 30 maart 2018 was schrijfster Joke van der Ark 12,5 jaar getrouwd met Han de Glopper. Ter ere van dit jubileum bundelde zij de gedichten, die ze voor Han schreef. ‘Ik ook van jou’, kreeg de gedichtenbundel als titel mee. Ook kwam dit jaar haar boekje ‘En weer ging het spaarvarkentje op reis’ uit. Joke schrijft voornamelijk gedichten, maar voor haar kleinkinderen ook verhaaltjes. Joke verzorgt zelf ook de illustraties. “Daar ben ik net zolang mee bezig als met schrijven. Voor Isa teken ik kaarten na, die ik kocht in Tsjechië. Ik kleur de tekeningen in met acrylverf.” Inmiddels heeft Joke ook ‘Fleur en het elfje’ vertaald in het Engels. Op deze manier kan ook een achternichtje in Australië ervan genieten.

Han en ik hebben allebei zoiets van: Je moet vieren wat je vieren kan", zo begint Joke haar verhaal. Daarom gingen we ter ere van ons jubileum met de kinderen en kleinkinderen naar Haamstede. Han is daar geboren. Tot onze verrassing kregen we er van de kinderen een fotoshoot aangeboden. Ik wilde ook graag iets met vrienden en familie. Met hen hebben we geluncht bij Ara."


"In de loop der jaren schreef ik gedichten voor Valentijn, Han's verjaardag en onze trouwdag. Toen ons jubileum naderde, dacht ik: Ik stop ermee. Op gegeven moment ga je toch in herhalingen vallen. Han wilde graag dat ik doorging, maar hij wist natuurlijk nog niet van het boek. Ik heb alle gedichten gebundeld en mijn pianoleraar gevraagd of hij de 6 gedichten die ik ervoor uitgezocht had, op muziek wilde zetten. Dat is gebeurd en ze zijn door zijn vriendin tijdens de lunch gezongen. Han was echt verrast."

In januari kwam 'En weer ging het spaarvarkentje op reis' uit. Eerder schreef Joke een deeltje waarin het spaarvarkentje naar Rotterdam gaat. In het nieuwe boekje gaat het naar Den Haag. Toen het af was, heeft Joke samen met haar man een boekje overhandigd aan de directeur van de Haagse Tramweg Maatschappij (HTM). Ze vertelde hem onder andere, dat het boek vast minder spannend geweest was zonder het hoofdstuk waarin het spaarvarkentje samen met Maurice, (die hij die ochtend had leren kennen), uit de bus gezet was. Omdat het spaarvarkentje ook bij het ministerie van financiën geweest was, gingen ze daar ook langs om een boekje voor de minister achter te laten. Waarvoor Joke een paar weken later een aardig bedankbriefje ontving. Met nog één volgend deeltje zal de serie over spaarvarkentje compleet zijn.

"Ik schrijf alle boekjes voor mijn kleinkinderen. Nu ben ik nog bezig voor Isa en Liv (3 en 5 jaar). Voor Isa zijn het schattige rijmpjes en voor Liv, omdat haar moeder vertelde, dat zij zo'n lastige groente-eter is, over Jeroentje, een jongetje, dat geen groente lust." Joke pakt haar manuscript erbij en leest enthousiast een stukje voor over raapstelen en repelsteeltjes. Het is de bedoeling dat beide boekjes in het voorjaar van 2019 uitkomen.


Al met al had Joke een druk jaar met mooie hoogtepunten. Als ze praat over haar man Han, straalt ze. "Hij is heel zorgzaam en lief. We leerden elkaar kennen op dansles in Rotterdam. In september gingen we samen dansen en eind december hadden we wat. Niet lang daarna trok Han bij mij in." Joke geniet nog steeds na van de fijne herinneringen. Zoals het luchtje van Han, dat na het dansen aan haar handen bleef hangen. Lachend: "Zo zie je maar, wat een geurtje teweeg kan brengen." Joke en Han doen veel samen. Joke schrijft en Han doet alle technische dingen zoals het onderhoud van haar website.


GEDICHTEN EN LIEDEREN

De gedichten in ‘Ik ook van jou’ zijn voor iedereen leesbaar. Joke: “Als je het hele boek leest, zie je de dingen terugkomen, die in alle huwelijken voor komen.”Joke’s pianoleraar zette 6 gedichten uit de bundel op muziek. Via de site www.jokevanderark.nl zijn de liederen te beluisteren op Youtube.    ‘ik ook van jou’ >>>>