Bestel informatie:
In het nieuws:
Achtergrondinformatie  vanaf 2013 tot heden

Voor Achtergrondinformatie  1990 t/m 2013  klik hier >>>>
Levensloop (vervolg)

Op 6 november 2013 viert Joke haar 25-jarig schrijversjubileum ter gelegenheid waarvan zij het kleine bundeltje ‘Ten diepste geraakt’ uitgeeft. Als fotograaf Cees van Meerten, die zij daarvoor al op verschillende manifestaties heeft ontmoet, daar een fotoreportage van maakt, zie foto-expressie en de Sponsoren, ontstaat het idee om poëtische beschouwingen bij zijn kunstfoto’s te schrijven. Hiervan verschijnt het boek ‘Vier ogen, Twee gedachten, Twee beschouwingen’ waarvan de officiële overhandiging op 14 januari 2016 plaatsvindt.

Op zaterdagmiddag 17 september 2016 presenteert Joke, na veel werk en voorbereiding, tijdens een kindervoorstelling in Cascade, 5 kinderboeken. Dit gebeurt met medewerking van kinderen van ‘Het Theaterhuis Drechtsteden’ dat onder leiding staat van Dymphna Sturrus en Dana Gooijer. De al eerder geschreven boeken worden in eigen beheer uitgegeven. De titels van de mooie hardcoverboeken zijn: ‘Kinderversjes over vlindertjes, beren, pannenkoeken en peren’ – ‘Jop’ – ‘Jopie die vliegende brandweerauto’ – ‘De beertjes’ en ‘Fleur en het elfje’

Eind 2017 is ook het tweede boek over het reislustige spaarvarkentje, voor Marthe en Nora, klaar en Joke besluit dat, net als het eerste boek, uit te geven bij Boekscout, ‘En weer ging het spaarvarkentje op reis’.  (You tube). Op 27 januari 2018 vindt in de bibliotheek van Hendrik-Ido-Ambacht de presentatie plaats.

Op vrijdag 30 maart 2018, als Joke en Han 12,5 jaar getrouwd zijn krijgt hij van haar de mooie bundel ‘Ik ook van jou’, waarin alle gedichten die ze tijdens deze huwelijks jaren voor hem schreef opgenomen zijn. Zes gedichten daaruit worden op muziek gezet door Armand Dusault en gezongen door Lorance van Buren tijdens een feestelijke lunch. (You tube ).

Joke is inmiddels een regelmatige bezoeker van ‘Het Kunstcafé’, dat iedere eerste zaterdag van de maand in de foyer van Theater Cascade gehouden wordt. In 2017 wordt gestart met het project ‘De Verbinding’ waaraan kunstenaars in de vakantiemaanden als er geen café is, kunnen werken. De kunstobjecten worden op de eerste bijeenkomst na de vakantieperiode gepresenteerd tijdens een Pop-up tentoonstelling. In het jaar 2018 is het thema ‘Vrouwen’. Zij raakt hierdoor zo geïnspireerd dat ze maarliefst 9 gedichten schrijft en deze bundelt. Voor de omslag schildert ze diverse vrouwen.

2018, voor de 6de verjaardag van haar achternichtje Ella in Australia, vertaalt Joke ‘Fleur en het elfje’ naar ‘Rose and the Little Fairy’.

In januari 2019 wordt het gedicht ‘Rookwood Necropolis’ voorzien van achtergrondbeelden op
You tube geplaatst

Mei 2019 zijn er weer twee boeken gereed: Voor de kleintjes’ bestaat uit korte kinderrijmpjes, door Joke geïllustreerd naar oorspronkelijk idee van Lenka Procházkoyá en ‘Groente is best lekker’  een verhaal in dichtvorm over een jongetje dat geen groente lust, maar uiteindelijk groente heel lekker gaat vinden.

Juli 2019 zijn van de kinderverhalen, ook van die zij eerder in het Engels vertaalde, een aantal mooie hardcoverboeken gemaakt. ‘Kinderversjes over vlindertjes, beren, pannenkoeken en peren’, ‘Nursery Rhymes about Butterflies, Bears, Pancakes and Pears’, ‘Jop’,‘Dotty’ en ‘Jopie die vliegende brandweerauto’ Joey the flying Fire Truck’

Voor het project ‘De Verbinding’ 2019 is het thema ‘Getijden’. Hiervoor wordt door Joke weer een hele golf gedichten geproduceerd, die wederom gebundeld worden en voorzien van een zelf geschilderde omslag.

In 2020 wordt ‘Saamhorigheid’ als onderwerp gekozen. De gedichten die Joke hiervoor schrijft zijn gebundeld onder de titel ‘Samen‑wij’. Ook deze bundel is voorzien van een door haarzelf gemaakte omslag.

In september 2019 is zij begonnen aan haar laatste kinderboek. Het derde boek over het reizende spaarvarkentje. De reis gaat dit keer naar Utrecht en daardoor komen de kinderen die het lezen of voorgelezen worden heel wat over Utrecht weten.
Voor Achtergrondinformatie  1990 t/m 2013  klik hier >>>>
For English background information klick here >>>>
>>> Start-Background information

Presentatie: Hanna - 2008

Het spaarvarkentje

dat op reis ging  - 2012

Foto-impressies

Mobex - 2009

25 jarig jubileum- 2013

Ten diepste geraakt

Sponsoren

Vochtige aarde -2010

’Vier ogen  Twee gedachten Twee beschouwingen’ - 2016

Project Kunstpanelen 2014

Bekestein - 1990

Op de wind - 1991

Als de jasmijn te geuren staat

- 1993

Van schaduw en licht - 1996

Dorp in bloei - 2000

Flarden van verlangen - 2002

Kindervoorstelling in Cascade 17 september - 2016

Oma op “werk” bezoek

‘De Notenbalk’ Zwijndrecht

, ‘De Puntenburg’ Utrecht en Meander H-I-Ambacht - 2016

Presentatie  27 januari 2018

En weer ging het

spaarvarkentje op reis

Data voordrachten

Plattelandsvrouwen \ Vrouwen van nu