Gezin/Famile
Wereld
Anders
Mens / Relatie
Leven
Tijden
Verhalen
Natuur
Alle gedichten
Bestel informatie:
In het nieuws:
Een stukje uit het boek
Video presentatie op YouTube

Het spaarvarkentje kreeg weer reiskriebels
Terwijl ze naar het restaurant liepen, noemde hij een aantal namen op. Het varkentje moest daarom lachen. “Loop je mij een beetje uit te lachen?”
“Nee hoor”, hikte het varkentje, “maar ik vind het leuk dat je aan de hand van de wagens weet welke mannen er allemaal binnen zijn.”
“Ho, ho, varkentje! Tegenwoordig zijn er ook vrouwen die zo’n zware vrachtauto kunnen besturen hoor! Maar in dit geval zijn het inderdaad allemaal mannen.”
Bij de deur aangekomen tilde de man hem op. Toen ze de tafel met collega’s naderden, zag het varkentje ze onderling smoezen. Meteen daarna draaiden diegenen, die met hun rug naar hem toe zaten, zich om.
“Ha, ha, ben je een spaaractie begonnen Max? Nu wil je zeker een bijdrage van ons, voor die grote droomreis van je?”
“Nee hoor!” riep de chauffeur lachend uit. “Dit varkentje is zelf op reis. Ik kwam hem onderweg tegen en vroeg waarom hij zo vroeg op pad was.”
“En toen antwoordde hij zeker, dat hij op vakantie ging!” bulderden ze met zijn allen.
Inmiddels had Max het varkentje midden op de tafel gezet en ging zitten.
“Vertel jij het deze heren zelf maar.”
“Nou”, zei het spaarvarkentje en hield even in omdat hij niet zo goed wist of hij de meneer, de chauffeur of Max moest zeggen … “Ik zag Max, toen hij bij een winkelcentrum zijn spullen aan het uitladen was. Nadat we kennis gemaakt hadden en ik hem verteld had waar ik heen wilde, zei hij: Ik ken wel iemand die jou een stuk in de goede richting mee wil nemen.“
Hun monden vielen open van verbazing en het duurde even voordat ze van de schrik bekomen waren